Acasa » Marturii » 4 moduri de a curata urechile: Afla 4 moduri in care poti curata urechile

4 moduri de a curata urechile: Afla 4 moduri in care poti curata urechile

by elena on 09/10/2009 · 0 comments

4 moduri de a curata urechile: Afla 4 moduri in care poti curata urechile

Uneori,  ceara  formeaza un dop  tare  in apropierea timpanului si trebuie indepartat de medic. Dopul de  ceara  poate sta la baza pierderii partiale a auzului — care poate fi progresiva —,  acufene  (zgomote in ureche), durere de ureche sau o senzatie de umplere totala a urechii.
Aceste simptome apar pe neasteptate, cand apa se strecoara in spatele dopului de ceara , dupa inot sau spalatul parului , si ramane blocata intre dop si timpan. De asemenea, dopul de ceara mai poate sa capteze bacteriile, crescand riscul de infectii.

Iata cum puteti preveni asemenea neplaceri.

Nu scobiti cu nimic in ureche. Nu introduceti niciodata in ureche ceva mai mic decat cotul este sloganul preferat al orelistilor. Nu folositi nimic ascutit — un briceag, varful unui creion, o agrafa pentru hartie —, deoarece puteti sa va sfasiati timpanul. Nu folositi un betisor cu vata sau degetul. Puteti fi incredintat ca va curatati urechea, dar de fapt impingeti ceara si mai adanc, astfel incat ea ajunge sa se comporte ca un dop deasupra timpanului.

Picurati in ureche un lichid pentru inmuiere. Incercati uleiul de masline sau de migdale ori picaturile pentru ureche cu bicarbonat 5 la suta, cumparate ele la farmacie (sunt foarte ieftine, contin bicarbonat de sodiu, glicerina si apa pura). Unele remedii brevetate, vandute fara reteta, contin solventi organici care irita pielea sensibila a conductului auditiv si cel mai bine este sa le evitati.
Turnati in ureche o cantitate generoasa de lichid pentru muiere. Stati culcat pe o parte 10-l5 minute, cu urechea in sus. Repetati operatia si la cealalta ureche daca este necesar. Ceara intarita poate avea nevoie de tratament de 2 ori pe zi cateva zile la rand. Nu uitati ca lichidul pe care il turnati in ureche se strecoara initial in spatele dopului, facand ca temporar simptomele sa se inrautateasca.
De indata ce s-a muiat ceara , sunteti gata de clatire. Umpleti un vas cu apa la temperatura corpului. Apoi umpleti cu apa o seringa de plastic si tinand capul aplecat deasupra vasului, injectati usor jetul de lichid in conductul auditiv. Jetul de apa ar trebui sa aiba presiune mica. intoarceti capul pe partea opusa si lasati apa sa actioneze.
Nota: Nu folositi aceasta metoda daca aveti timpanul perforat. In schimb, prezentati-va la medic care va poate face o trimitere la un specialist pentru indepartarea prin aspiratie a cerumenului.

Suflati aer cald in urechi. Nu va stergeti urechile, spun medicii. Mai bine uscati-le cu un uscator de par sau picurati un strop de spirt medicinal in fiecare ureche pentru a completa uscarea.
Aplicati aceste procedee de uscare dupa ce v-ati curatat urechile sau ati facut dus.

Lasati natura sa isi indeplineasca rostul. Este suficient daca va spalati in urechi o data pe luna. Spalandu-va mai des, veti indeparta si stratul protector de cerumen care se presupune ca exista acolo.

Tu ce parere ai despre aceste moduri de curatare a urechilor?

Incoming search terms:

cum se curata urechile, cu ce se curata urechile, cum se curata urechea, ce este cotul ascutit?

Related Posts:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: