Acasa » Afectiuni » Abcese si furuncule.Sfaturi pentru a opri o infectie: Cum putem opri aparitia unui furuncul?

Abcese si furuncule.Sfaturi pentru a opri o infectie: Cum putem opri aparitia unui furuncul?

by elena on 21/10/2009 · 0 comments

Abcese si furuncule.Sfaturi pentru a opri o infectie: Cum putem opri aparitia unui furuncul?

Furunculele sunt neplacute si dizgratioase, iar in unele cazuri lasa in urma  cicatrice  . Ocazional pot fi chiar periculoase. Dar majoritatea se pot trata fara riscuri, la domiciliu. Iata cum.
Aplicati caldura.„Aplicarea unei comprese calde este cea mai buna solutie in cazul unui furuncul “.Caldura va stimula furunculul sa formeze un cap, sa dreneze si sa se vindece mai repede. La primul semn de furuncul puneti pe el o compresa de flanel umeda si calda, timp de 20-30 de minute de 3^1 ori pe zi. in cadrul fiecarei reprize schimbati-o de cateva ori pentru a o mentine calda. Nu e ceva neobisnuit sa dureze 5-7 zile pana cand furunculul se sparge de la sine, spune dermatologul Basler. Asigurati-va ca nimeni altcineva nu foloseste respectiva bucata de flanel.
Preveniti o revenire. Este important sa continuati aplicarea de comprese calde inca 3 zile dupa ce furunculul se sparge.

Trebuie sa

Deschideti furunculul. Cand furunculul a facut un cap plin cu puroi, in caz ca este un furuncul mic, care nu prezinta semne de infectie in raspandire, puteti sa-l deschideti singur. Lasand un furuncul sa se sparga de la sine puteti avea bataie de cap, deoarece cel mai des el se sparge in timpul somnului. Pentru a deschide un furuncul , sterilizati un ac trecandu-l prin flacara, faceti o crestatura mica pe capul abcesului si comprimati-l usor.
In timp ce unii medici se tem ca aceasta stoarcere poate trimite infectia mai profund in piele , raspandindu-se astfel prin sistemul limfatic, in realitate acest accident se intampla foarte rar, spune dr. Basler. „in clinica, pur si simplu il stoarcem.”

Daca doriti, folositi un antiseptic . Nu este neaparat necesar sa tratati cu antiseptic furunculul deschis, deoarece infectia este localizata, spune dr. Basler. „Important este sa mentineti drenarea.”

Tineti-l localizat. Cand un furuncul este in faza de drenare, mentineti curata pielea din jurul lui, spune dermatologul Adrian Connolly. Faceti dus in loc sa folositi cada, pentru a reduce riscul, fie el si rar, de raspandire a infectiei in alte zone ale corpului. Iar dupa tratarea unui furuncul spalati-va minutios mainile inainte de prepararea hranei, deoarece stafilococii pot provoca toxiinfectii alimentare.

Neteziti calea prevenirii. Daca sunteti predispus la furunculoza, puteti reduce frecventa aparitiei furunculelor curatindu-va pielea cu o substanta antiseptica, spune dr. Connolly, deoarece aceasta va impiedica dezvoltarea populatiei de stafilococi.

Trimiteti restul familiei la control. Uneori, furunculele recurente au ca sursa un rezervor de stafilococi, de obicei existent in nas. Acestia pot sta la panda, nesemnalandu-si prin nimic prezenta in nasul unui membru al familiei, care poate sa nu faca furuncule . Daca va ies furuncule repetate si alte boli au fost excluse, cereti medicului sa faca un test dupa ce a recoltat, cu tampoane sterile, secretie din ambele nari ale tuturor membrilor familiei.

Ignorati chisturile. Un furuncul este de obicei un chist — o formatiune neinfectata, plina cu lichid — care s-a infectat. „Zgandaritul in jurul unui chist reprezinta modalitatea cea mai sigura de a face un furuncul “, spune dr. Basler. Lasati chisturile in pace sau indepartati-le pe cale chirurgicala.

Incoming search terms:

furuncul in nas, furuncul pe scrot, furung in nas, furuncul genital, furuncul poze, furuncul in zona genitala, abces genital poze, furung in zona genitala, furuncul pe testicul, cum arata furunculi pe organul genital

Related Posts:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: