Acasa » Afectiuni » Ce provoaca vitiligo? Afla totul despre vitiligo

Ce provoaca vitiligo? Afla totul despre vitiligo

by elena on 24/10/2009 · 2 comments

Ce provoaca vitiligo? Afla totul despre vitiligo

Sunt multe teorii despre ce anume provoaca  vitiligo   insa  cauzele exacte nu sunt cunoscute cu certitudine.
Unii medici si oameni de stiinta sunt de parere ca este vorba de predispozitie genetica sau susceptibilitate la vitiligo .

Vitiligo poate fi provocat de un cumul de factori – autoimuni, stres oxidativ (exces de peroxid de hidrogen), neurotrofic (interactiunea dintre melanocite si sistemul nervos) si toxic (substante formate in procesul normal de producere al melaninei sunt de fapt toxice melanocitelor). Mecanismul implica distrugerea progresiva a anumitor melanocite probabil de catre limfocitele citotoxice.

Altii sunt de parere ca vitiligo este un tip de dereglare autoimuna in care sistemul imun al organismului vede celulele pigmentare ale pielii ca pe niste corpuri straine pe care le ataca. Baza acestei dereglari autoimune se crede ca este tot de natura genetica. Stresul , evenimentele traumatice, ranile si arsurile solare grave pot declansa aparitia vitiligo in cazul celor susceptibili.

Alte teorii includ posibilitatea ca un sistem nervos cu functionare anormala sa produca o substanta care raneste melanocitele. Unii sunt de parere ca melanocitele bolnavilor de vitiligo se autodistrug, eliberand produse secundare daunatoare celorlalte celule pigmentare . Mai exista si o teorie care afirma ca vitiligo este provocat in totalitate de cauze genetice si ca melanocitele celor bolnavi au un defect care le face predispuse la leziuni.
Unele cazuri de vitiligo apar ca urmare a expunerii la anumite substante chimice, de exemplu fenolii folositi in fotografie. Ranile provocate pielii de operatii sau leziuni duc uneori la vitiligo , care se poate apoi extinde. Intrebarea este: sunt acesti oameni (care dezvolta vitiligo in urma leziunilor traumatice) susceptibili la vitiligo ? Multi experti sunt de parere ca da.
In final, vom vorbi despre teoriile alternative referitoare la vitiligo care sugereaza ca dieta , nutritia si dereglarile digestive joaca un rol in disturgerea melanocitelor. Unii sunt de parere ca agentii patogeni interni din tractul digestiv, cum ar fi proliferarea drojdiilor pot duce la aparitia vitiligo.

Ce tratamente cunoasteti pentru Vitiligo?

Incoming search terms:

despre vitiligo, totul despre vitiligo, vitiligo poze

Related Posts:

{ 2 comments… read them below or add one }

jutka July 7, 2011 at 11:24 pm

baiatul meu a facut tratament cu ceaiuri medicinale personalizata,efecte f. bune dar ca dureaza ani de zile,el nu a avut rabdare si a renuntat,desi deja s-a vazut clar rezultatul….

Reply

brunetzik July 29, 2011 at 5:02 pm

despre ce ceaiuri este vorba????….multumesc

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: