Acasa » Produse naturiste » Fructe si legume » Ciupercile: Proprietatile ciupercilor

Ciupercile: Proprietatile ciupercilor

by elena on 16/10/2009 · 4 comments

Ciupercile: Proprietatile ciupercilor

S-a dovedit ca ciupercile datorita faptului ca e bogat in proteine si minerale, este eficient in restabilirea echilibrului  metabolismului  .
Se zice chiar ca are continut dublu de proteine fata de carne, si ca stimuleaza memoria, studiile demonstrand ca greutatea scoartei cerebrale poate creste cu 0,008% in 10 ani, daca se consuma zilnic ciuperci, deoarece stimuleaza inmultirea celulelor gliale, celule imprtante in stimularea sanatatii mentale.

Ciupercile comestivele au o valoare nutritiva riditcata, compozitia lor chimica diverind de la o specie la alta. Ele contin apa (82-92%), substante organice (6-16,5%) si saruri minerale (0,5-1,5%). Substantele organice contin proteine (3-5%), glucide (1-3%), lipide (0,5-1%), substante lipsite de azot (1,5-7%) si alte substante organice ( acizi organici, enzime, vitamine , substante tanante, uleiuri eterice, cca 0,5%).

Ciupercile contin 28 de caloriim si de aceea pot fi consumate ca aliment de baza sau ca aliment dietetic deoarece nu contine amidon care, in roganism se transforma in zagar.

Ciupercile cometibile reprezinta un produs alimentar bogat in substante nutritive, cu continutul scazut in calorii si ridicat in proteine vegetale, chitină, fier , zinc , fibre , aminoacizi esenţiali, vitamine şi minerale, sunt alimente probiotice, menţinând echilibrul şi rezistenţa corpului uman pentru a lupta împotriva bolilor. Compuşii pe care îi conţin au fost clasificaţi drept Host Defense Potentiators (HDP), având proprietăţi de întă rire a sistemului imunitar. Acesta este unul dintre motivele pentru care sunt utilizate în prezent în tratarea cancerului.

Aveti in alimentatie si ciupercile?

Incoming search terms:

ciuperci proprietati, ciupercile proprietati, proprietatile ciupercilor, proprietati ciuperci, ciuperci valoare nutritiva, ciuperci colesterol, ciuperci crude proprietati, valoare nutritiva ciuperci, ciuperci valori nutritive, ciuperci proprietati nutritive

Related Posts:

{ 4 comments… read them below or add one }

fox July 31, 2010 at 4:11 pm

Deficiente clare de scriere in limba romana…

Reply

diana September 11, 2010 at 5:24 pm

nu verifica nimeni articolul inainte de a fi postat?! limba romana e grea pentru analfabeti…

Reply

pardailan March 17, 2011 at 12:31 pm

analfabeti sunteti voi pai femeia va face un bine si voi nu vedeti decat de fec tele oamenilor asa va e natia .de romani imputititi

Reply

pardailan March 17, 2011 at 12:32 pm

diana unflatias blana :) )

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: