Acasa » Produse naturiste » Fructe si legume » Spanacul: Soiuri de spanac

Spanacul: Soiuri de spanac

by elena on 17/10/2009 · 0 comments

Spanacul: Soiuri de spanac

Spanacul este o  planta  legumicola foarte valoroasa datorita continutului ridicat in substante nutritive – saruri de  fier  ,  calciu  , vitamina C – precum si faptului ca se poate consuma intr-o perioada  cand  lipsesc alte  legume  .

Soiuri mai raspandite:

Viroflay, soi timpuriu care se recolteaza la 40-50 zile de la semanare, este mai sensibil la ger; semanat din toamna, trebuie protejat cu frunze uscate, gunoi paios sau paie;

Matador este un soi mai rezistent la frig , dar se recolteaza mai tarziu;
Alte soiuri: Smarald, Nores, etc.

Semanatul din toamna se poate incepe din august pentru productia de toamna, iar pentru cea din primavara, spanacul se seamana in septembrie-octombrie.
Semanatul de primavara se face cat mai devreme, in martie – inceputul lui aprilie.

Se seamana la 20-25 cm intre randuri si 2-4 cm adancime.

Pentru 1000 mp sunt necesare 2-2,5 kg samanta.
Ca lucrari de ingrijire mentionam plivitul pe rand, 1-2 prasile, o ingrasare suplimentara (, si udarea in caz de seceta.
Recoltarea se poate incepe cand plantele au 5-6 frunze de 10-12 cm si se face fie prin ruperea frunzelor de la exteriorul rozetei, fie taindu-se rozeta cu frunze de la baza.

De pe 1000 mp se pot recolta 1200-2000 kg de frunze.

Incoming search terms:

soiuri de spanac, cum se seamana spanacul, soiuri spanac, spanac soiuri, Spanac unguresc, CUM SE RECOLTEAZA SPANACUL ?

Related Posts:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: