Acasa » Produse naturiste » Fructe si legume » Spanacul: Soiuri de spanac

Spanacul: Soiuri de spanac

by elena on 17/10/2009 · 0 comments

Spanacul: Soiuri de spanac

Spanacul este o  planta  legumicola foarte valoroasa datorita continutului ridicat in substante nutritive – saruri de  fier  ,  calciu  , vitamina C – precum si faptului ca se poate consuma intr-o perioada  cand  lipsesc alte  legume  .

Soiuri mai raspandite:

Viroflay, soi timpuriu care se recolteaza la 40-50 zile de la semanare, este mai sensibil la ger; semanat din toamna, trebuie protejat cu frunze uscate, gunoi paios sau paie;

Matador este un soi mai rezistent la frig , dar se recolteaza mai tarziu;
Alte soiuri: Smarald, Nores, etc.

Semanatul din toamna se poate incepe din august pentru productia de toamna, iar pentru cea din primavara, spanacul se seamana in septembrie-octombrie.
Semanatul de primavara se face cat mai devreme, in martie – inceputul lui aprilie.

Se seamana la 20-25 cm intre randuri si 2-4 cm adancime.

Pentru 1000 mp sunt necesare 2-2,5 kg samanta.
Ca lucrari de ingrijire mentionam plivitul pe rand, 1-2 prasile, o ingrasare suplimentara (, si udarea in caz de seceta.
Recoltarea se poate incepe cand plantele au 5-6 frunze de 10-12 cm si se face fie prin ruperea frunzelor de la exteriorul rozetei, fie taindu-se rozeta cu frunze de la baza.

De pe 1000 mp se pot recolta 1200-2000 kg de frunze.

Incoming search terms:

soiuri de spanac, cum se seamana spanacul, soiuri spanac, spanac soiuri, Spanac unguresc, cate soiuri de spanac sunt, cum se recolteaza spanacul, CUM SE RECOLTEAZA SPANACUL ?, poze soiuri de spanac

Related Posts:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: